Tjek om et domæne er ledigt

Tjek om et domæne er ledigt

Er domænet ledigt? Det er et spørgsmål mange, der skal i gang med deres nye hjemmeside står med. Hvis du er på udkig efter et nyt domæne, og gerne vil vide om det du har i tankerne er ledigt, kan du finde gode råd og hjælp i dette indlæg.

Før du vælger dit nye domænenavn, skal du sikre dig, at det ikke er optaget. Det gør du ved at indtaste dit ønskede domænenavn hos en af flere webhotel- og domæneudbydere, deres søgemaskine vil derefter fortælle dig om det er ledigt eller om du skal finde et andet domænenavn.

Det kan eksempelvis være på Simplys hjemmeside, på toppen er der et søgefelt hvor du kan tjekke om et domæne er ledigt eller ej, samt købe det hvis det er ledigt.

Sådan tjekker du om domænet er ledigt på Simply

 1. Gå ind på Simply.com og indtast dit ønskede domænenavn i toppen af søgeboksen. Det kan for eksempel være steffensblog, og tryk på søg domæne.
  soeg-efter-ledigt-domaene
 2. Så får du en liste over mulige domæne endelser, her vælger vi “.dk” da vi ønsker et dansk domæne.
  soeg-efter-ledigt-domaene2
 3. Tryk bestil og vælg “Bestil kun domæner” medmindre du også ønsker at tilknytte et webhotel, det er dog ikke et krav og kan altid gøres senere hen.
 4. Vi vælger “Bestil kun domæner”, og kommer til oprettelsen siden af DNS-service. Her trykker du først “Vælg domæne” og efterfølgende “Gå til betaling”
  bestil-ledigt-domaene
 5. Udfyld dine oplysninger, opret en ny konto hvis du ikke allerede har en hos Simply, og gå videre til betaling
 6. Nu er dit domæne oprettet, du skal herefter aktivere dit domæne og der får du e-mail fra DK Hostmaster om hvordan du gør dette. DK Hostmaster administrerer alle domænenavne der ender på dk.
 7. Efter domæne er aktiveret hos DK Hostmaster er du nu registrant af domænet og kan tilknytte et eventuelt webhotel, eller mailhotel. Prisen, uden et webhotel, er i skrivende stund på et .dk domæne hos Simply 121,31 kr, som dækker 1 års domæne periode, registrering samt oprettelse af DNS – fremadrettet koster domænet dig kun 50 kr. om året.

Hvis du er I tvivl om hvilke specieltegn og bogstaver du kan bruge i dit nye domænenavn kan du læse alt om ÆØÅ og specialtegn i .dk domæner her.

Se video guide

Hvad koster et domæne?

Prisen på et domænenavn varierer alt efter hvilken domæneendelse du er på udkig efter. De danske domænenavne hører til nogle af de billigste og i øjeblikket koster et .dk domæne kun 50,- om året at have registreret.

Bemærk dog at rigtig mange domæneregistratorer tager gebyr for at registrere et domænenavn. Der findes dog firmaer der ikke gør, og hos for eksempel Simply kan du registrere dit nye domænenavn rigtig billigt.

Ledige domæner som netop er udløbet

Mange sider tilbyder også services hvor du kan se en liste over de seneste udløbende domæner, her har du nogle gange mulighed for at finde nogle rigtig gode domænenavne.

Du kan se en liste over .dk domæne der netop er udløbet og ledige her. www.Simply.com/ninja

Prissammenligning af domæne udbydere.

(Priserne er uden webhotel samt uden det obligatoriske gebyr til DK hostmaster på kr. 50)

UdbyderRegistreringDNS oprettelseÅrlig pris 
Simply23,18 kr.52,50 kr.0,00 kr.Se mere
One79 kr.0 kr.79,00 kr.Se mere
Dandomain29kr.0 kr.36,25  kr.Se mere
ScanNet99 kr.99 kr.99 kr.Se mere
CHosting75 kr.0,00 kr.75 kr.Se mere

Min personlige anbefaling

Jeg har igennem mine år i den digitale branche prøvet en masse forskellige webhotel udbydere, og der er ingen der gør det så godt som Simply til prisen hvis du spørger mig.

Simply tilbyder en utrolig stabil hosting, høj performance og en rigtig god support til det lave prisniveau de har. Hos Simply kan du trygt lede efter, og købe domæner samt webhoteller.

Simply tilbyder gratis hosting af domæner og billige webhoteller.

Hvilken domæne, og webhotel bruger du – og hvorfor?

Jeg håber dette blogindlæg hjalp dig med at finde ud af om dit ønskede domænenavn var ledigt. Hvis du har spørgsmål er du altid velkommen til at kontakte mig på e-mail web@steffenchristensen.dk, og hvis du har brug for hjælp til en opgave giver jeg gerne et uforpligtende tilbud.

Tak fordi du læste med, vi ses!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *