WordPress – Sådan deaktiverer du den nye Gutenberg editor

WordPress – Sådan deaktiverer du den nye Gutenberg editor

Gutenberg… Enten elsker man det, eller også hader man det. Den nye WordPress editor Gutenberg er der mange meninger om, og hvis du er en af dem der ikke kan lide den nye editor kan du her læse mere om hvordan du deaktiverer den nye editor og få den klassiske editor tilbage igen.

Den nye editor til WordPress blev en realitet med WordPress 5.0, og hvis du pludselig ikke kan finde ud af at ændre dine sider eller indlæg, så kan den nye editor godt være grunden.

Hvis du ikke helt er overbevist om at du vil bruge den nye editor, er der heldigvis råd at hente for at få den klassiske editor tilbage.

Sådan deaktiverer du Gutenberg editoren og får den klassiske editor tilbage

  1. Log ind på dit kontrolpanel
  2. Tryk på “Plugins” og herefter vælger du “Tilføj nyt”
  3. Søg efter “Classic Editor” og tryk “Installér” nu, det er udgivet af WordPress Contributors og du kan læse mere om det her.
  4. Når det er installeret trykker du blot Aktiver ud fra det nye plugin.
gutenberg afinstallation

Nu er det den klassiske editor du ser som du altid har haft når du vil tilføje eller redigere nye indlæg eller sider.

Hvis du fortryder og ønsker at anvende Gutenberg Editoren alligevel skal du blot ind under Plugins liste i din WordPress og afinstallere det ny installerede plugin.

Se video guide

Fik du løst problemet?

Jeg håber denne lille guide hjalp dig til at slå Gutenberg editoren fra i din WordPress installation. Hvis du har spørgsmål er du altid velkommen til at kontakte mig, og hvis du har brug for hjælp til en opgave giver jeg gerne et uforpligtende tilbud.

Tak fordi du læste med, vi ses!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *