Hjælp! Mit webhotel er opdateret til PHP8, nu virker hjemmesiden ikke

wperror

En overskrift der er meget sigende for manges situation de sidste par måneder.  Flere webhotel udbydere, blandt andet One.com, har valgt at udrulle PHP8 på alle deres webhoteller og stoppe supporten af PHP7.

Dette har medført at rigtig mange WordPress hjemmesider blandt andet er gået ned da tema, plugins eller core-version ikke har været opdateret og derfor ikke er kompatibel med PHP8.

Hvad kan jeg selv gøre?

Hvis du selv vil give dig i kast med at få din hjemmeside online igen er der et par tricks du kan starte med.

1. trin – Slå alle dine plugins fra

Det første du skal gøre er at åbne din database i PhpMyAdmin
Derefter skal du klikke på wp_options

phpmyadmin1

Gå til side 2 i tabellen og find rækken active_plugins

phpmyadmin2

Klik på feltet option_value ud for active_plugins og slet alt, tryk på enter tasten for at gemme.

Dine plugins er nu deaktiveret, hvis din WordPress installation stadig ikke virker skal du gå til trin 2.

2. trin – Skift til standard tema

Åben din database i PhpMyAdmin
Derefter skal du klikke på rækken wp_options

phpmyadmin1

Gå til side 2 i tabellen og find rækkerne template og stylesheet

Erstat det aktuelle tema med et standardtema, det kunne være twentytwentytwo, udfyld det i begge felter under option_value

phpmyadmin3

Hvis din WordPress installation stadig ikke virker, skal du gå videre til trin 3.

3. trin – Opdater din WordPress kerne

Det første du skal gøre hvis du skal opdatere din WordPress manuelt er at downloade WordPress på deres hjemmeside her.

getwp1

Dernæst skal du udpakke zip-arkivet WordPress filerne til din computer. Du kan nu slette mappen ”wp-content”, den skal du ikke bruge.

getwp2

Nu skal du oprette forbindelse til dit webhotel via FTP eller SFTP. Din hosting udbyder har helt sikkert en guide til dette. Jeg anbefaler du at downloader programmet FileZilla til at logge på med.

Når du er logget på skal du dernæst åbne WordPress mappen du har downloadet i venstre vindue, og i højre side skal du åbne startmappen for dit webhotel – den hedder højst sandsynligt ”public_html”.

Her skal du vælge de to mapper wp_admin, wp_includes samt alle filerne. Du skal IKKE uploade mappen ”wp_content”. Træk dem over i højre side og vælg ”overskriv”

getwp3 1

Det var det! Nu er din WordPress installation opdateret, og du burde nu kunne tilgå din hjemmeside.

Hvis ingen af ovenstående virker og du ikke vil betale en ekstern for at hjælpe kan du også rykke din hjemmeside til en webudbyder der stadig supporterer PHP7.4. Indtil videre har Simply.com stadig ingen planer om at stoppe supporten til PHP7.4.

Bestil webhotel hos Simply her

Hvad hvis jeg ikke kan finde ud af det?

Hvis du ikke selv kan fikse at din hjemmeside er gået ned har du mulighed for at kontakte en professionel der kan hjælpe dig videre. For at få løst problemet med en hjemmeside der er gået ned på grund af php version, ikke opdaterede plugins eller temaer, eller er blevet hacket har du brug for en med teknisk indsigt i både WordPress, PHP og MySQL. Det kan enten være freelancere, webbureauer eller lignende konsulenter der kan hjælpe dig videre.

Få professionel hjælp til din hjemmeside

Hvis du har brug for hjælp til din hjemmeside der er gået ned på grund af PHP-version eller andre årsager er du velkommen til at kontakte mig på telefon 60 47 47 49 eller e-mail web@steffenchristensen.dk

Jeg har hjulpet utallige hjemmeside-ejere allerede med lignende problemer og jeg giver altid gerne et uforpligtende og gratis tilbud på at få fikset din installation så din hjemmeside kan komme online igen.

Kontakt mig her

Tak fordi du læste med, vi ses!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *