5 tips til hurtigere indeksering på Google

5 tips til hurtigere indeksering på Google

Mange har oplevet frustrationen, og mange spørger diverse Facebook grupper til råds – Hvornår bliver min nye side indekseret af Google?

Det kan tage fra et par timer til flere uger før din nye side dukker op i Googles søgeindeks, men med et par effektive tiltag kan du sørge for at dit nye indhold kommer hurtigere ud i søge indekset.

Indekseringen af en side, betyder at siden bliver medtaget i Googles søgeresultater, dette indeks rummer alle resultatsiderne som søgemaskinens brugere bliver præsenteret for når de leder efter relevant indhold til deres søgeforespørgsel.

For at få din side i søge indekset skal søgemaskinen opdagede dit nye link. Herefter vil søgemaskinen crawle siden og placere den i søgeresultatet ud fra deres algoritme.

Hvis du har lavet en ny hjemmeside, eller blot publiceret nyt indhold på din eksisterende hjemmeside du oplever ikke kommer frem i Googles søgeresultater kan du med fordel se nærmere på disse 5 tips til en hurtigere indeksering på Google.

5 tips til indeksering på Google

 1. Opret Google Search Console og se efter fejl
  Det første du skal se efter er om der er et teknisk problem der gør at siden bliver crawlet. Dette kan være et noindex tag i enten din HTML kildekode eller din robots txt fil. Det er en stor fordel at opsætte Google Search Console og bruge deres URL Inspection Tool. Google Search Console kan du opsætte her.
 2. Anmod om URL indekseres af Googles
  Når du har set efter fejl, og brugt Google Search adresse værktøjet “Url Inspection Tool” har du mulighed for at anmode om at din URL adresse bliver indekseret af Google. Her beder du søgerobotten om at besøge din side, og fortæller altså Google at her er der nyt indhold der afventer at blive crawlet.
 3. Indsend dit sitemap
  Når du har anmodet om at få din URL adresse indekseret kan du med fordel indsende et XML-sitemap i Google Search Console. Hvis du bruger RankMath eller Yoast SEO plugin i WordPress kan du bruge deres XML sitemap til indsendelsen.
 4. Interne links viser vejen
  Det er en god idé hvis din sideopbygning tillader det, at linke fra din forside og andre sider der allerede er indekseret for at vise Google vejen til den nye side. Dette gør at næste gang Google robotten besøger din side så vil den følge linket over til den nye side.
 5. Reklamer og skab opmærksomhed
  Ved at promovere din nye side på for eksempel de sociale medier, nyhedsbreve og andre promoverings kanaler får du skabt en opmærksomhed og flere besøgende der automatisk vil bidrage til at din side bliver hurtigere indekseret af Google.

Se video guide her

Er siden indekseret på Google?

Hvis du er i tvivl om din side er blevet indekseret på Google kan du besøge www.google.dk og søge efter dit sidenavn med site: foran. Det vil sige at for at teste denne side vil jeg skulle søge efter “site:steffenchristensen.dk/5-tips-til-hurtigere-indeksering-paa-google”.

Har du brug for hjælp til at få din side indekseret på Google?

Så kontakt mig gerne på e-mail her eller på telefon +45 60 47 47 49.

Tak fordi du læste med, vi ses!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *